SSC Results 2017 | SSC CGL & Board Exam Results

Download SSC CGL Results, Bihar Board 10th & 12th Results, UP Board Results 2017

SSC CGL 2017 Answer Key(Tier I)8th August Exam (All Shift)

SSC CGL 2017 Answer Key(2017 Tier I ) Questions Asked 5th August Exam (All Slots).The first day of much awaited SSC CGL 2017 Tier 1 exam held successfully today.About 2 lakhs student appear in the SSC CGL 2017 Tier 1 exam held on 5 August 2017.Every year SSC conduct CGL exam to fill the various post of the different government department.Like every year this year also SSC Published notification for 3805 posts.

The exam will be conducted in a total16 Phase on different location through out the country.Today was the first day of the SSC CGL2017 Tier 1 exam.The candidate appears in today exam are looking for SSC CGL 2017 Answer Key(2017 Tier I ) Questions Asked 5th August Exam. So that they can get an estimated idea of their total marks on the basis of the correct answer Tick by them.

Get Here Answer Key SSC CGL 2017 Tier 1 Exam All Shift held @8/8/2017

 

Section wise SSC CGL Questions Asked 8th August 2017 (Shift 1)

Q1. What is the name of Acid found in Ants?
Ans-Formic Acid
Q2. Who verifies President Impeachment?
Ans- Both Houses

Q3. How many types of Writs are there in the Constitution?
Ans- Five(5)

Q4. Which is the largest state in terms of Area in India?
Ans- Rajasthan

Q5. Which is the largest state with maximum coastline?
Ans- Gujarat

Q6. Galileo’s law also known as?
Ans- Law of Inertia

Q7. The function of Xylem in plants?
Ans- Transportation of water

Q8. Itai-itai disease is caused by?
Ans-Cadmium Poisoning

Q9. What is the full form of LAN?
Ans- Local Area Network

Q10. What is Railway Vikalp scheme?
Ans- Vikalp scheme will give waitlisted passengers berths in other trains at no extra cost.

Q11. What is important for food security?

Q12. Questions related to storage, MSP, Fair price store etc?

Q13. Which film is the winner of Oscar 2017?
Ans. Moonlight

Q14. The highest production of opium in India?

Q15.Cholera was discovered by?
Ans. Robert Koch

Q16.Who is the ex officio president of the Indian Parliamentary Group?
Ans. Speaker of Lok Sabha

Q17. Who built Vijay Stambh?
Ans. Rana Kumbha

Q18.Monument built by Maharana Pratap Singh?

Q19.Which country was involved in Jal Sanrakshan Samjhauta with India?
Ans. Israel

Q20.The writer of the book”citizen and society’?
Ans. Mohammad Hamid Ansari

Q21.Different women players of cricket, hockey?

 

SSC CGL Questions Asked 8th August 2017 (Shift 2)

 
SSC CGL 2017 Tier-I 2nd shift is over. These questions are based on the type of GA questions asked in the 2nd shift of the exam (8th August). Candidates having CGL Exam in other shifts can go through these questions and can expect these questions to be asked in upcoming shifts as well.

Q1.How many fundamental duties are in the Constitution of India?
Ans. Eleven (11)

Q2.Who said the following quote ” Back To Vedas”?
Ans. Dayanand Saraswati

Q3. What is part-IV of Indian Constitution?
Ans. Directive Principles of State Policy

Q4. Bulb filament is made of ?
Ans. Tungsten

Q5. Which book is written by Sania Mirza?
Ans. Ace Against Odds

Q6. Rover cup is related to which sport?
Ans. Football

Q7.Raja Todar Mal is related to which empire?
Ans. Finance Minister of the Mughal empire

Q8.Who invented dynamite?
Ans. Alfred Nobel

Q9.A question related to National Development Council.

Q10. Trees that lose all their leaves once a year are called?
Ans- Deciduous

Q11. What transports water from the roots to leaves in plants?
Ans- Xylem transports water and solutes from the roots to the leaves.

Q12.Is anaemia the loss of ?
Ans. Blood (Iron Deficiency)

Q13. Which of the following is not a vector quantity?
Ans- Speed

Q14. Question-related to the primary, secondary and tertiary sector?
Ans.

Q15. What is a gain of electron called?
Ans. Reduction

Q16. Disease caused by female Anopheles?
Ans. Malaria

Q17.Dandiya is a folk dance of which state?

Q18. From which part of the plant saffron is obtained?

Q19. The freezing point of water in Fahrenheit is?

Q20. The directive principle of state policy comes in which schedule?

 

SSC CGL Questions Asked 8th August 2017 (Shift 3)

Q1. Who got Literature 2016 Noble Price?
Ans. Bob Dylan
Q2. Villi is found in which part of human body?
Ans. Small Intestine

Q3. Which living organism is segmented from head to tail?
Ans.

Q4. From which country India adopt Presidentship?
Ans. USA

Q5. Is synapse the gap between?
Ans. A synapse is a structure that permits a neuron (or nerve cell) to pass an electrical or chemical signal to another neuron.

Q6. Who is the musician in the Raja Agrsen’s Palace?
Ans.

Q7. Duge-the Highest bridge formed in 2016 by which country?
Ans. China

Q8. One question from book and author.
Ans.

Q9. Who is the architecture of Lucknow?
Ans.

Q10. How much increment in 7th pay commission?
Ans.

Q11. Who is known for Hindu Muslim unity in Lucknow session?

NOTE all the questions are based on Memory of students appears in exam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

SSC Result 2017 | Board Results and Admit Cards © 2017